Dit is voor ons echt een ultieme lunch. Vrij gemakkelijk te maken, want het lijkt een beetje op hartige pannenkoeken! Meer niet. Het belangrijkste is dat je een goeie pan hebt waar je dit in kunt maken. Eentje die niet te veel blijft plakken, als je begrijpt wat ik bedoel.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 125 gram bloem
- 2 eitjes
- 300 ml volle melk
- 1/2 Tl zout
- Boter om te bakken (of wat olie)
Vulling:
- Opgepot peren-rum jam
- Zachte geitenkaas
- Alfalfa
- Walnoten
Crepe experts zeggen dat je het beslag minimaal een half uur tot een nacht in de koelkast moet laten staan, dit zou er voor zorgen dat de crepe niet zo snel scheurt.. wij van Opgepot zijn hier veel te ongeduldig voor dus gaat altijd meteen aan de slag ;). Tot nu toe hebben we nooit het probleem gehad dat er een pannenkoek is gescheurd.
- Mix alle ingrediënten van het beslag in een kom, minus de boter. Goed doorroeren en zorg ervoor dat er geen klontjes meer zichtbaar zijn.
- Zet de pan op middel(hoog) vuur en laat de boter rustig smelten. Als de boter gesmolten is, kun je er een flinke pollepel beslag in doen. Laat dit rustig gaar worden. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is, kun je hem omdraaien.
- Wanneer de pannenkoek aan beide kanten is gebakken: leg hem dan op een bord en besprenkel hem lekker met de ingrediënten dit onder vulling staan. Wij vouwen hem altijd netjes op, omdat dit net wat makkelijker eet. En dit zijn de ingrediënten die wij graag erop doen, maar er is nog véél meer mogelijk. Ieder zijn ding natuurlijk!
Smakelijk eten!