Opgepot

Dit recept is heel makkelijk voor een lunch of ’s avonds op een werkdag! Met een lekker stuk brood, een beetje room en onze kokossambal. Het duurt ongeveer 30 minuten en dat is merendeel lekker laten pruttelen. Laten we beginnen!

Ingrediënten:

  • 1 (Fles)pompoen
  • 1 winterpeen
  • 1 tot 3 el Kokossambal van Opgepot
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • Genoeg water om de pompoen en peen onder te zetten
  • 2 bouillonblokjes
  • Peper en zout naar smaak

Garnering, optioneel:

  • (Kokos)room
  • Kokossambal
  • Kiemgroenten
  1. Snij je pompoen met schil en al in stukjes. Ja, met schil en al. Als je het namelijk laat pruttelen dan wordt ook de buitenkant zacht en kun je het makkelijk pureren. Daarnaast zitten er heel veel pitamientjes in de schil, dus wordt het er ook gezonder op! Uiteraard moet je wel de pitjes eruit halen en vervolgens even de pompoen wassen. Schil daarna de winterpeen en snij in vergelijkbare blokjes.
  2. Gooi de pompoen en peen in de pan en zet ze nét onder water. Voeg vervolgens de kokossambal, kerriepoeder en bouillonblokjes toe aan de soep. Laat dit ongeveer 20 tot 25 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
  3. Controleer of de pompoen volledig zacht is door er eventjes in te prikkel. Als je makkelijk door het schilletje komt, kun je hem met een staafmixer pureren. Als je geen staafmixer hebt, kun je het ook in de blender doen. Maar let wel op spetters, die kunnen ontzettend warm zijn.
  4. Schep de pompoensoep in je favoriete (voorverwarmde) kom en voeg desgewenst toppings toe.

Smakelijk eten!